Tom Meeuws: "Aanvallen moeten stoppen"

Sp.a-kopstukken John Crombez en Tom Meeuws.
Photonews Sp.a-kopstukken John Crombez en Tom Meeuws.
Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws heeft voor het eerst gereageerd op het strafrechtelijk onderzoek dat naar hem loopt. "Heel dit gedoe mag stoppen", zegt hij aan VTM NIEUWS. "Ik heb het dan niet over mijn politiek engagement, maar over de constante aanvallen." Volgens sp.a-voorzitter John Crombez is het logisch dat Meeuws op de verkiezingslijst blijft staan. "Zolang we niets weten, kunnen we niets zeggen."

Gisteren kwam aan het licht dat het Antwerps parket een gerechtelijk onderzoek voert naar Meeuws na aangifte van De Lijn. Het parket bevestigt vandaag in een persbericht dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar Meeuws, maar weigert verder alle commentaar.

De Antwerpse sp.a-voorzitter zou in zijn vorige job, als directeur bij De Lijn, onder meer geknoeid hebben met facturen. "Ik ben niet op de hoogte van het gerechtelijk onderzoek", zei Meeuws daarover eerder vandaag, vlak voordat hij naar zijn advocaat zou vertrekken. Er vond dan ook nog geen verhoor plaats, liet ook zijn woordvoerster weten.

Marc Descheemaecker (N-VA), voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, zei vanmorgen aan VTM NIEUWS dat het strafrechtelijk onderzoek over meer gaat dan enkel over het geknoei met facturen. "Dat is maar één technisch elementje in de zaak", aldus Descheemaecker. Er lekten ook mails uit waaruit zou blijken dat Meeuws zelf facturen opsplitste om financiële controle te omzeilen.

"Ik heb geen contact meer met Descheemaecker, al lang niet meer", reageerde Meeuws op die aantijging.

Tweede plaats

Gisteren maakte Meeuws zelf nog de Antwerpse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Hij besliste geen lijsttrekker te zijn en plaatste de onafhankelijke kandidate Jinnih Beels bovenaan. Zelf staat Meeuws op plaats 2. Beels verklaarde gisterenavond nog alle vertrouwen te hebben in Meeuws.

Sp.a-voorzitter John Crombez steunt de uitspraak van Beels. "Het is logisch dat Tom Meeuws op de lijst blijft staan", liet Crombez optekenen bij VTM NIEUWS. "Zolang we niets weten, kunnen we niets zeggen." Crombez was zelf niet op de hoogte van het onderzoek. Volgens het sp.a-kopstuk zijn de beschuldigingen aan het adres van Meeuws een bewijs dat de verkiezingscampagne in Antwerpen zeer vuil en op de man wordt gespeeld. 

Tom Meeuws vanmorgen voor hij naar zijn advocaat vertrok.
Patrick Lefelon Tom Meeuws vanmorgen voor hij naar zijn advocaat vertrok.
Tom Meeuws gisteren tijdens de persconferentie waar de lijst van sp.a in Antwerpen werd voorgesteld.
BELGA Tom Meeuws gisteren tijdens de persconferentie waar de lijst van sp.a in Antwerpen werd voorgesteld.470 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe Deckers

  De waarheid moet dus in de doofpot...

 • Willy Slachmuylders

  Tommeke het begint nu maar pas !De match is nog niet gedaan ! Veel succes

 • Roger -Martin Geens

  Ik las in mijn krant (HLN 31-03 -2018 ) dat Mark De Mesmaeker nog een 450.000 euro schuldig is aan de fiscus en ik hoop dat men ook opzoek gaat naar andere leden van de N-VA ,wellicht vallen er dan nog wat rotte appels uit de kast .In elk geval ,dit is een politiek proces met De Scheemaker aan het stuur . Treinen en bussen ,daar is nog wat te verdienen . -

 • MONIQUE MAERTENS

  Waarom staat hier niks te lezen over N-VA-er Demesmaker uit Halle over zijn frauduleuze praktijken ?

 • Jan Deroover

  Blijkbaar dus een smeekbede aan zichzelf en kameraad Crombez: Stop ermee! Maar waarom doen ze het dan niet ? Wie begrijpt die sossen ? Crombez in deze van zijn woord: ik zal het héél smerig spelen en er snel mee beginnen. Veelvuldige overtredingen van de wet door Meeuws: reactie Crombez: 'Et alors, wie maakt er geen fouten. Bij ons krijgt hij nog alle kansen' Zeer positief dat Crombez bevestigt waar hij en de Spa voor staat.