Tom Lenaerts haalt uit naar Calvo en De Roover: “Zijn jullie niet beschaamd?”

Gisterenavond waren onder meer Groen-fractieleider Kristof Calvo en Kamerfractieleider Peter De Roover (N-VA) te gast in ‘Van Gils & gasten’ op Eén. De politici discussieerden hevig over het VN-migratiepact, wat voor een impasse zorgt in de regering. TV-maker Tom Lenaerts, die ook aan tafel zat, richtte zich tot de twee politici. “Zijn jullie niet beschaamd?”, klonk het.

De Kamercommissie Buitenlandse Zaken keurde met een alternatieve meerderheid een resolutie goed die het VN-migratiepact steunt. Meerderheidspartij N-VA stemde tegen, maar oppositiepartijen SP.A, Groen-Ecolo en CDH stemden voor. De Roover en Calvo kwamen in ‘Van Gils & gasten’ uitleg geven over het dispuut rond het migratiepact van de Verenigde Naties, maar de gemoederen raakten snel verhit.

“De grondwet zegt duidelijk dat de beslissing wordt genomen in de regering. Ik heb de grondwet niet geschreven. Ik gebruik ze”, zei De Roover die plots werd onderbroken door Tom Lenaerts. “Ik snap dat politiek een spel is. Maar het mag geen circus worden, want dan wordt het nefast voor onze toekomst. Jullie zijn slecht bezig. Ik wind mij er hard in op omdat ik dit ongelofelijk belangrijk vind. Waar zijn jullie mee bezig?”, zei een misnoegde Lenaerts.

“Ik zoek geëngageerde politici die oplossingen vinden in de vorm van een compromis. Ik heb de indruk dat dat niet lukt”, vervolgde Lenaerts. “De manier waarop dit gebeurt, is echt beschamend. Los het op en kom volgende week terug om te zeggen dat jullie beter jullie best gaan doen.”

Volgens De Roover zijn de afgelopen dagen het bewijs van het “engagement” van de politici. “Wij staan ergens voor”, benadrukte hij.

Printscreen Van Gils & Gasten164 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Wat een populist is die Tom Lenaerts. Rijk door zijn programma's werpt hij zich op als 'één van ons'. Hij denkt waarschijnlijk daarmee nog meer kijkers naar zijn simpele programma's te kunnen lokken. Dan verdient hij nog meer centen. Waar het gebakkelei over gaat is nochtans simpel. Is de meerderheid van de bevolking voor ongebreideld asiel en immigratiebeleid of niet? De deur wagenwijd open of de rem erop?

 • geert calu

  Tom is hier meer volksvertegenwoordiger dan zijn tafelgenoten hij zegt wat het gewone volk denkt

 • anna vandenberg

  Hoeveel van zijn privileges wil Tom Lenaerts opgeven voor de gevolgen van het migratie pact of het klimaat. Hij teert zoals gans het media circus op subsidies, en hebben een voetafdruk tien keer groter dan iemand die moet rondkomen een min loon. Ik ben bezorgd over de invloed van de schone schijn media op mijn kleinkinderen die het onderscheid niet leren tussen realiteit en schone schijn. BV's misbruiken het milieu en kansarmen om hun imago op te poetsen.

 • Remi Kastaar

  Daaraan zie je dat hij geen bal verstand heeft van politiek voeren net zoals de meeste kudde hier in dit land. Zagen en klagen en zelf de oorzaak er van zijn is de definitie van Jan Modaal.

 • Marc Ledure

  ingrid NVA???? Als er 1 kleikind is , Is het den dezen van Antwerpen die de andere kleine kinderen opleid.