Toch verlengd corona-ouderschapsverlof voor Vlaamse ambtenaren

thinkstock
Vlaamse ambtenaren zullen dan toch langer corona-ouderschapsverlof kunnen opnemen. Dat heeft Vlaams minister van Ambtenarenzaken Bart Somers (Open Vld) laten verstaan op Twitter. 

Eerder leek het erop dat de maatregel niet zou verlengd worden voor de Vlaamse ambtenaren. Nu kondigt de Open Vld-minister aan dat de ambtenaren toch tot eind september corona-ouderschapsverlof zullen kunnen opnemen. 

Nadat de federale regering een corona-verlofregeling had uitgewerkt, besliste ook de Vlaamse regering op 8 mei om het corona-ouderschapsverlof voor Vlaamse ambtenaren mogelijk te maken.
Onlangs besliste de federale regering dat het mogelijk was om de uitzonderlijke verlofvorm te verlengen. Volgens de christelijk vakbond ACV wilde Vlaams minister van Ambtenarenzaken Bart Somers (Open Vld) echter geen gebruik maken van die mogelijke verlenging. Zowel de vakbond als ook de Gezinsbond betreurden dat en drongen er bij de minister op aan die beslissing terug te draaien. 

Minister Somers gaat daar nu op in. "De afgelopen periode is er hard gewerkt door onze Vlaamse ambtenaren. De coronacrisis brengt extra uitdagingen mee voor thuiswerkende ouders met kinderen. We creëren daarom ook de mogelijkheid voor Vlaamse ambtenaren om het corona-ouderschapsverlof op te nemen tot eind september", zo stelt de minister op Twitter.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Andy Staelens

    Ambtenaren van de Vlaamse overheid zou beter passen in de titel. Er zijn ook Federale ambtenaren die Vlaming zijn ...

  • Emi De graeve

    Tijd is een goede investering in de opvoeding van je kinderen. Veel kinderen zouden minder problemen hebben op school als de ouders er meer aanwezig zouden zijn.