Tobback krijgt dan toch steun uit verschillende afdelingen

PHOTO_NEWS
Ook de sp.a-afdelingen van Diest, Boortmeerbeek, Haacht, Hoegaarden en Tielt-Winge hebben beslist om Bruno Tobback voor te dragen als kandidaat-partijvoorzitter. Eerder was al bekend dat in het arrondissement Leuven naast Leuven ook Tienen, Aarschot, Landen, Geetbets, Holsbeek, Herent, Kortenberg en Lubbeek de kandidatuur van Tobback steunen. In Bierbeek werd bij gebrek aan consensus beslist om niemand voor te dragen.

In Kortenberg en Lubbeek werd de beslissing nog niet formeel genomen, maar maken de plaatselijke voorzitters zich sterk dat ook hier Bruno Tobback zal gesteund worden. De sp.a-afdeling van Bierbeek besliste bij gebrek aan consensus niemand voor te dragen.

Van de afdelingen in Halle-Vilvoorde is tot dusver alleen van Londerzeel bekend dat ze een beslissing nam. Ook Londerzeel kiest voor Bruno Tobback. Vilvoorde beslist zaterdag.

Tot nu toe was het vooral tegenkandidaat John Crombez die de ene afdeling na de andere, en dan vooral de grote, kon binnenhalen. Gisteren maakte Tobback running mate Inga Verhaert zich nog sterk dat er wel degelijk "een hele reeks afdelingen" de kandidatuur van de voorzitter zouden steunen.

Een kandidaat moet minstens tien afdelingen met 5.000 leden uit twee provincies achter zich krijgen om te mogen meedingen voor de post van sp.a-voorzitter.