Tobback: "Gratis uitlenen materiaal aan partijen jarenlange traditie in Leuven"

photo_news
Het is in Leuven een jarenlange traditie die geldt voor alle partijen. Dat stelt burgemeester Louis Tobback in een reactie op de kritiek die N-VA-Leuven uitte op het feit dat het Leuvense schepencollege heel wat materiaal gratis ter beschikking stelde voor een activiteit die de sp.a had georganiseerd in het Sluispark. De N-VA eist dat politieke partijen in de toekomst net als andere organisaties betalen voor het ontlenen van stadsmateriaal.

"We hebben ook bijvoorbeeld oppositiepartij Groen al gratis materiaal ter beschikking gesteld en recent deden we dat ook voor de 1 mei-viering van de PVDA. In het verleden heeft ook de N-VA reeds gratis kunnen gebruikmaken van het stadhuis en de stedelijke lokalen van Genadedal. Partijen moeten enkel voor het vervoer van materialen betalen. In het bureau van de gemeenteraad is in overleg met de vertegenwoordiger van de N-VA bovendien een tijd terug afgesproken dat vanaf oktober in het verkiezingsjaar er geen enkel lokaal of materiaal nog ter beschikking zal worden gesteld aan partijen", aldus Louis Tobback.

De Leuvense burgemeester is bijzonder ontstemd over de N-VA-kritiek. "Het is al een hele tijd duidelijk dat we in Leuven naar de smerigste verkiezingscampagne gaan sinds mensenheugenis. Ik neem aan dat niemand zich nog de Rex-campagne van voor de oorlog herinnert", zei Tobback, onder meer verwijzend naar eerdere beweringen van de N-VA over deficiten in de stadsbegroting "die achteraf op niets bleken te berusten". "De reden dat de N-VA zijn toevlucht zoekt in zo'n platte demagogie is natuurlijk dat ze niets anders te vertellen hebben", besloot Tobback.