Tip van de fietsendief: "Zo vermijd je dat je fiets gepikt wordt"

thinkstock
Het schooljaar is weer begonnen en duizenden studenten en scholieren halen hun stalen ros opnieuw van stal om naar de les te pendelen. Maar vooral in de grootsteden en aan treinstations zijn fietsen ook zeer gegeerd door fietsendieven. Wie wil vermijden dat een onverlaat er met zijn vervoersmiddel vandoor gaat, leest dan ook best deze tip van een ex-fietsendief die spreekt uit ervaring.

Een Nederlandse ex-fietsendief doet op de Groningse stadsblog Sikkom uit de doeken hoe je dieven te snel af kan zijn.

Hij raadt aan om je fiets met het ingebouwde fietsslot vast te zetten bij het ventiel. Dieven breken immers vaak de standaard af die ze vervolgens gebruiken als een koevoet om het slot open te breken. Als je ventiel tegen het ingebouwde slot zit, moeten de dieven echter eerst het ventiel breken en met een fiets met lekke band geraak je natuurlijk niet ver. Het is voor hen dan ook de moeite niet.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • fidel v

  Ik ga tevoet mijn benen gaan ze toch niet willen

 • Steve Van der Vekens

  Haha, een schroef...

 • Robbert Thys

  Eenvoudig te verwijderen zadel een altijd in je rugzak steken. En draai er een schroef in, dan zet je hem altijd op de juiste hoogte terug. Dit was het enigste dat werkte op kot.

 • Neorej Verbruggen

  Is dit de enige tip die hij kan geven?

 • Mauveke

  Raad aan de fietsendief blijf met u handen van onze fiets