Tientallen varkens sterven na ongeval met vrachtwagen in Lubbeek

In Lubbeek kantelde een vrachtwagen met varkens aan boord.
Patrick Vertommen In Lubbeek kantelde een vrachtwagen met varkens aan boord.
In de Putstraat in Lubbeek (Vlaams-Brabant) is deze voormiddag een vrachtwagen met varkens gekanteld. Aan boord zaten zo'n 200 varkens. Een 50-tal dieren overleefde de klap niet, meldt VTM NIEUWS.

Heel wat dieren liepen na het ongeval rond in de buurt van de Putstraat. Brandweer en politie kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. De Putstraat was daardoor een tijdlang afgelopen voor het verkeer. 

De chauffeur van de gekantelde vrachtwagen werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De truck was op het moment van het ongeluk op weg naar het slachthuis.

Een vrachtwagen met varkens aan boord kantelde in Lubbeek.
Patrick Vertommen Een vrachtwagen met varkens aan boord kantelde in Lubbeek.13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johannes Martens

  Ronduit triest. Varkens zijn zeer intelligente dieren, zelfs slimmer dan een hond. Ghandi zei ooit, je kan de beschaving van een maatschappij afmeten aan de manier waarop ze met dieren omgaat. Zegt genoeg denk ik...

 • ingrid mertens

  Ocharme beestje

 • Rudy Muisch

  En de ramptoeristen nemen foto's van die varkens, schande !!!

 • Danny Lenaer

  waarom vragen hoe het met chauffeur gaat , door zijn roekeloos rijgedrag zijn en weer dieren om het leven gekomen , en ik weet het hij reed richting slachthuis , waarom zoveel varkens slachten , die gaan naar het buiten land en wij krijgen dan ingevoerd varkens vlees

 • philippe dusablon

  WAS HET PARLEMENT OP SCHOOLREIS,