Tientallen kandidaten voor vacature gedelegeerd bestuurder VRT

VRT-voorzitter Luc Van den Brande (rechts) haalde in januari Leo Hellemans (geboren in 1951) terug aan boord als interim-gedelegeerd bestuurder. De gewezen radiojournalist bekleedde deze functie  al van 2014 tot aan zijn pensioen in 2016.
BELGA VRT-voorzitter Luc Van den Brande (rechts) haalde in januari Leo Hellemans (geboren in 1951) terug aan boord als interim-gedelegeerd bestuurder. De gewezen radiojournalist bekleedde deze functie al van 2014 tot aan zijn pensioen in 2016.
Er hebben zich “tientallen kandidaten” aangediend om de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT te worden. Dat heeft VRT-voorzitter Luc Van den Brande in de commissie Media van het Vlaams parlement gezegd. 

Volgens Van den Brande zit de selectieprocedure op koers en blijft het de bedoeling om “eind juni” een opvolger van Paul Lembrechts aan te duiden.  

Even terugspoelen. Na een conflict aan de top van de openbare omroep besliste de Vlaamse regering begin dit jaar om gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts opzij te schuiven. Bijna-zeventiger Leo Hellemans werd aangesteld als interim-gedelegeerd bestuurder van de VRT. Minister van Media Benjamin Dalle beloofde om tegen de zomer een nieuwe gedelegeerd bestuurder aan te duiden. Ondanks de coronacrisis houdt de CD&V-minister vast aan die timing.

“Er hebben zich tientallen kandidaten aangediend, wat aantoont dat er een grote interesse voor de openbare omroep blijft”, aldus Van den Brande in de commissie Media.  “Er wordt binnen de juiste timing gewerkt.” 

Volgens de VRT-voorzitter zijn in een eerste fase cv’s gescreend en zijn er intussen gesprekken geweest met een reeks kandidaten. Nu worden assessments afgenomen. Het blijft volgens Van den Brande de bedoeling om “tegen eind juni te kunnen landen”.

VRT-voorzitter Luc Van den Brande, Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en Leo Hellemans.
BELGA VRT-voorzitter Luc Van den Brande, Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en Leo Hellemans.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.