Tientallen gezinnen in Vorst sinds vrijdag zonder gas

ANP
In de Brusselse gemeente Vorst zitten sinds vrijdagavond tientallen huishoudens zonder gas. De oorzaak is een lek dat zich voordeed in een waterleiding van Vivaqua en waardoor een gasleiding van Sibelga doorboord werd. Dat zegt Iris Fostiez, de woordvoerster van netbeheerder Sibelga vandaag.

Zowat honderdtachtig huishoudens werden vrijdagavond zonder gas gezet door de schade aan de leiding die de omgeving van het Sint-Denijsplein in Vorst bevoorraadt. Zestig van hen konden zaterdag opnieuw op het netwerk worden aangesloten.

Vivaqua zegt dat het waterlek vrijdag al gedicht kon worden. Maar Sibelga heeft wel nog werk voor de boeg om de schade te herstellen. "Er zijn heel wat kubieke meters water in de gasleiding terechtgekomen. We moeten al dat water eruit krijgen voor we de klanten opnieuw kunnen aansluiten.”

Het probleem kan nog enkele dagen duren. Sibelga werkt samen met de gemeente om de betrokken gezinnen zo goed mogelijk te informeren over het verloop van de werkzaamheden. Vanavond is er ook een informatiebijeenkomst voorzien.
 Sibelga benadrukt ook dat er geen gevaar bestaat. Er moesten geen omwonenden geëvacueerd worden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.