Tientallen gasten met vergiftigingsverschijnselen: camping in Dinant ontruimd

In Dinant is gisteren een camping ontruimd omdat een zeventigtal gasten last had van misselijkheid, braken en buikpijn. Er wordt nu onderzocht of er sprake is van vergiftiging. Rond 21.30 uur werd gisteravond het alarmplan voor de gemeente afgekondigd, maar om middernacht werd het weer opgeheven. Zes van de zeven personen die in het ziekenhuis werden opgenomen nadat ze tekenen van intoxicatie vertoonden hebben het ziekenhuis in de loop van maandag mogen verlaten.

"Enkel één kind is nog gehospitaliseerd. Maar ook dat zou hoogstwaarschijnlijk vanavond nog het ziekenhuis mogen verlaten", luidt het bij het stadsbestuur van Dinant. Gisteravond werd een zeventigtal mensen ziek: ze moesten overgeven en hadden last van diarree en hoofdpijn.

Er loopt nog steeds een onderzoek naar de oorzaak van de vergiftigingsverschijnselen. Zowel de Naamse intercommunale Inasep als het federaal voedselagentschap kwamen vandaag ter plaatse om stalen af te nemen. Het bronwater op de camping en voeding worden geanalyseerd, maar de uitslag zal pas ten vroegste morgenavond bekend zijn.

De burgemeester heeft de camping laten sluiten en dat blijft zo tot de oorzaak van de vergiftiging is gekend.