Tientallen bezorgde burgers klikken dagelijks bij politie over niet naleven coronaregels

De politie van Hasselt geeft gehoor aan de meldingen.
Screenshot De politie van Hasselt geeft gehoor aan de meldingen.
Nog altijd zijn er mensen die - al dan niet opzettelijk - de strenge coronamaatregelen aan hun laars lappen en zo zichzelf en anderen in gevaar brengen. Het zet tientallen bezorgde burgers aan tot klikken bij de politie als ze overtredingen zien.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het gaat over allerlei klachten”, legt Dorien Baens van de politie Hasselt uit. “Over handelszaken die nog te laat open zijn, over buren die met heel veel personen samen aan het verhuizen zijn, en over natuurgebieden waar heel veel mensen samenkomen om te wandelen.”

De Hasseltse politie geeft gehoor aan de oproepen van bezorgde mensen en gaat, voor zover mogelijk, ter plaatse controleren. “We kunnen dit soort burgerzin in deze tijd alleen maar aanmoedigen en toejuichen”, zegt Baens. 

De politie vraagt wel aan de burgers om meldingen zo veel mogelijk via mail en sociale media over te maken, en niet via de noodnummers 101 en 112 om die niet onnodig te belasten. “Buiten de coronacrisis gaat ook nog wel het andere werk verder”, aldus Baens.

Nog makkelijker zou zijn dat iedereen zich gewoon aan de regels houdt.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Remant

  In Breda op de woonboulevard dit weekend enorm veel Belgen , vertelden Nederlandse vrienden , hoezo besmettingen stijgen ?

 • tony decabooter

  Hier in onze caseelstraat worden de poolse werknemers aangevoerd met soms 5 a 6 mensen in een berlingo citroen en met 3 in een vrachtwagencabine om te werken in de serre ,dat is toch te zot om los te lopen !

 • Ronny Van de Wal

  Het stoort mij danig dat het melden van samenscholingen verklikken noemt. Onrechtstreeks spelen de mensen die denken dat voor hen de regels niet gelden met mijn leven.Ik ben er 65 dus kan ik het mij echt niet permitteren van corona te krijgen. En hoe langer de crisis duurt hoe linker het wordt om het virus te krijgen wegens dreigend plaatstekort.

 • Wannes Van De Velde

  Dit zijn geen klikkende burgers,maar burgers met burgerzin en verantwoordelijkheid. Kan hier veel begrip voor opbrengen.Vorig week-end in een park in Deurne,onwaarschijnlijke toestanden .Had beter de wagen genomen om mijn boodschappen te doen ,dan de fiets.

 • Bernd Vaes

  In deze situatie hebben ze gelijk. Burgers moeten in de coronastrijd andere burgers helpen! Dus is klikken in deze uitzonderlijke tijd een daad van burgerzin.