Tientallen Bellewaerde-bezoekers zitten uur vast in attractie

Medialaan
In het pretpark Bellewaerde in Ieper hebben 40 mensen deze namiddag tot een uur vastgezeten in een attractie. Die blokkeerde terwijl de inzittenden op vier meter hoogte zaten. Dat meldt VTM NIEUWS en wordt bevestigd door Kristof Louagie van de brandweer Westhoek. In Bobbejaanland ondervond de achtbaan Bob Express technische problemen.

Rond kwart voor twee deze namiddag blokkeerde de El Volador, een draaiende toren van 16 meter hoogDe attractie stopte plots op zo’n 4 meter boven het opstapplatform. "Dat is net te hoog voor ons om zelf de mensen te evacueren. Daarom hebben we de brandweer erbij geroepen", zegt Bellewaerde-woordvoerster An De Ridder. 

Gratis ijsjes

De brandweer kwam ter plaatse met drie ladderwagens. Ook hoogtewerkers van het pretpark werden ingeschakeld om iedereen terug op de begane grond te krijgen. Alle veertig mensen werden één per één uit hun zitje gehaald en via de ladderwagen van de brandweer naar beneden gebracht. Niemand raakte gewond en er was ook geen paniek. 

"De evacuatie is vlot verlopen en iedereen was begripvol," aldus An De Ridder van Bellewaerde. "De mensen kregen water en een ijsje om af te koelen. We deelden ook petjes uit tegen de felle zon."

Defect

Bij de attractie was een technisch defect ontstaan zodat ze uit zichzelf in veiligheidsmodus ging en stopte. 

De attracties doorlopen dagelijks een controleprocedure, en twee keer per jaar worden ze gekeurd. Maar vier jaar geleden werd El Volador al eens geëvacueerd na problemen. 

Ook problemen in Bobbejaanland

Ook Bobbejaanland kreeg af te rekenen met technische problemen. Achtbaan Bob Express viel deze ochtend stil en was enkele uren buiten dienst.

Dieter Nijs23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  En wie dringend naar ded WC moest ?

 • Dave Hosten

  mocht mijn kind daar in zitten, ik zou toch panikeren en zeker in zo een hitte....hopelijk krijgen ze compensatie voor geleden "leed"?

 • Henri Hendrickx

  Voordeel is dan, dat je geen uur moet aanschuiven maar een uur kan 'genieten' van de natuur..

 • raf peeters

  In Duitsland is er maandelijkse TUV keuring voor zo'n toestellen ,Belgie èèn keer per jaar ,uiteraard veel te weinig ,zelfs is het zo dat er moet gewerkt met uren in gebruik en dan kan zijn dat de controle zelfs vaker is dan 1 keer per maand,het valt wel duidelijk op dat er in Belgie zeer veel storingen zijn in de pretparken .Ook kermisattractie's,bij iedere demontage en verplaatsing TUV keuring ,Belgie no way ook 1 keer dat geld voor heel het jaar ,kan gewoon niet.

 • eddy inghels

  erg....25 graden vandaag hier 39