Tientallen agenten minder in Brusselse metro tijdens het weekend

PHOTO_NEWS
In de Brusselse metro- en premetrostations zullen vanaf volgend weekend op zaterdag en zondag in de namiddag en 's avonds vanwege besparingen in totaal 46 agenten minder werken. Dat schrijft La Dernière Heure. Minister Joëlle Milquet ontkent het bericht.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) verhoogde het aantal agenten op het Brussels openbaar vervoer na de dood van een controleur van de MIVB in april 2012. Die maatregel deed de onveiligheid in de metro dalen, aldus politievakbond NSPV.

Besparingen
Vanwege budgettaire redenen wordt nu drie kwart van de jobs geschrapt bij de spoorwegpolitie en het Interventiekorps, zo meldt de vakbond. Er zullen bijgevolg in het weekend, in de namiddag en 's avonds slechts 10 tot 20 agenten instaan voor de veiligheid in de tientallen metrostations en stations.

Minister Milquet ontkent
Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet ontkent intussen het bericht. "Er is geen sprake van om de aanwezigheid van agenten in de metrostations en stations te verminderen", aldus de minister in een reactie. "Integendeel, we verhogen het aantal effectieven."

De minister verhoogde het aantal agenten op het Brussels openbaar vervoer na de dood van een controleur van de MIVB in april 2012.