Exclusief voor abonnees

Tieners die vernieling zaaien of winkels plunderen, maar vooral gefilmd willen worden: “Filmpjes op sociale media zijn de graffiti-tags van vroeger”

Shutterstock
Tieners die poseren met nepwapens op sociale media, of een groepje jongeren die een winkel binnenstormen en mee graaien wat ze kunnen. Ze weten maar al te goed dat bewakingscamera’s hen filmen, en indien nodig plaatsen ze zelf beelden op sociale media. “Zo tonen ze wat ze durven, om hun zogezegde macht als groep uit te dragen”, klinkt het.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vloebergs Jan

  Die weten dat ze er toch mee wegkomen en niet of nouwelijks gestraft worden, staat goed op hun palmares. Nu de opvoeding van de ouders laat ook de wensen over. Straffen waar ze het meest voelen, in de geldbeugel. ouders en kinderen.

 • Patrik De Weirdt

  De jeugd van tegenwoordig heeft te veel rechten gekregen zonder de bijhorende plichten. Als ze dan misdaden plegen worden ze dan ook meestal niet gestraft maar krijgen ze gewoon een preek. Ook de ouders nemen hun verantwoordelijkheid niet meer en worden ook niet ter verantwoording geroepen. Hardere straffen en ook de ouders hierin betrekken kunnen misschien nog een oplossing bieden.

 • Patrick Van puymbroeck

  Krijgen hier ook geen straffen is hotel de gevagenis

 • Germain De Block

  Dat crapuul zwaar straffen.komt allemaal over gewaaid uuit andere culturen en dan in een land waar politie en justitie te laf is om zware straffen uit te spreken.hier kan de dag van vandaag alles.

 • Marleen De Laender

  Maarten Cautereels ... u hebt de oplossing. En het is nog een eenvoudige ook. Maar heel doeltreffend. Mensen (ouders) kan je enkel straffen in hun geldbeugel!