Tiener omgekomen bij ongeval met vluchtmisdrijf

Google Maps
In het Vlaams-Brabantse Haacht is donderdagnacht een 16-jarige jongen om het leven gekomen bij een ongeval. De jongeman werd samen met een vriend aangereden door een wagen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Dat meldt het Leuvense parket.

Het ongeval gebeurde omstreeks 01.30 uur in de Stationsstraat in Haacht. De twee jongens waren met de fiets op weg naar huis nadat ze in Leuven naar de bioscoop waren geweest. Ze kwamen uit de richting van Kampenhout en reden op het fietspad in de richting van Haacht-centrum toen ze ter hoogte van huisnummer 182 langs achter werden aangereden door een onbekend voertuig, die daarna zijn weg vervolgde.

De 15-jarige jongen uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond terwijl zijn 16-jarige vriend uit Keerbergen een 20-tal meter werd meegesleurd en zwaargewond raakte. De jongen overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De lichtgewonde jongen heeft al een verklaring afgelegd en het parket heeft een verkeersdeskundige en een wetsarts aangesteld, maar van de bestuurder die het tweetal aanreed, is nog geen spoor.

Oproep naar getuigen

In het kader van het onderzoek naar het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Haacht, doet het Leuvense gerecht een oproep naar mogelijke getuigen. Het gaat dan zowel om mensen die meer informatie hebben over het ongeval of het betrokken voertuig als om garagehouders en mecaniciens, die in de komende dagen mogelijks verdachte schade zouden opmerken. Ook aan de bestuurder van het betrokken voertuig wordt gevraagd zich te melden. Het onderzoek wordt gevoerd door de politie van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen (015/50.91.20).