Tiener met opzet aangereden en 250 meter meegesleurd

Ronny De Coster
In het Oost-Vlaamse Ronse zijn zaterdag twee 21-jarige mannen uit het Henegouwse Frasnes-Lez-Anvaing aangehouden op verdenking van poging doodslag. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Een 18-jarige jongen werd opzettelijk aangereden met een wagen en ongeveer 250 meter meegesleurd.

De feiten gebeurden in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Grote Markt in Ronse. De verdachten reden met hun wagen in op de 18-jarige jongeman. "Er zijn aanwijzingen dat de aanrijding doelbewust is gebeurd nadat de verdachten in ruzie kwamen met het slachtoffer en zijn vrienden. In het tumult heeft een van de verdachten ook twee schoten gelost met een luchtdrukpistool. Het slachtoffer werd een 250-tal meter meegesleurd onder het voertuig. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen, maar zonder levensgevaar", meldt het parket.

De verdachten sloegen op de vlucht, maar konden zaterdagmorgen opgepakt worden. Ze werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden. Ze verschijnen dinsdag voor de raadkamer in Oudenaarde, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.