Tiener gedood door metro: zaak geseponeerd

PHOTO_NEWS
De raadkamer van Brussel heeft beslist geen vervolging in te stellen in de zaak van het overlijden van Soulaïmane Jamili Archich, een jongen van 15 jaar die op 21 februari 2014 overleed. Dat berichten de kranten van Sudpresse, La Dernière Heure en La Libre Belgique. De tiener kwam om het leven in het metrostation Osseghem na een aanrijding door een metrostel.

Soulaïmane Jamili was samen met twee vrienden, een jongen en een meisje, in het metrostation. Toen een tas van een van hen op de sporen viel, probeerde het trio de tas van de sporen te halen. Ze werden hiervoor aangesproken door het MIVB-veiligheidspersoneel. Omdat Soulaïmane niet in het bezit was van zijn identiteitsdocumenten, kwam de spoorwegpolitie tussen.

Bij de controle bleek het jonge meisje een mes te dragen. Zij werd daarom meegenomen naar het politiecommissariaat. Soulaïmane en zijn vriend werden ter plaatse ondervraagd en mochten een na een vertrekken. Soulaïmane, die als laatste mocht beschikken, zou daarop naar de sporen zijn gelopen terwijl een metro het station binnenreed.

Er werd een onderzoek geopend voor onvrijwillige doodslag door gebrek aan vooruitziendheid en het niet-verlenen van hulp aan een persoon in nood. De raadkamer besliste uiteindelijk geen vervolging in te stellen.

De familie van het slachtoffer heeft al laten weten beroep te zullen aantekenen. Ze betreurt dat ze geen toegang kreeg tot de beelden van de bewakingscamera's van het metrostation die mogelijk opheldering kunnen brengen op het overlijden van de tiener.