Ga naar de mobiele website
^ Top

Tienduizend werklozen stempelen al 20 jaar of langer

BELGA
Er zijn in ons land 10.453 werklozen die al langer dan twintig jaar stempelen. Dat blijkt uit cijfers die de Antwerpse hoogleraar en pensioenspecialiste Ria Janvier opvroeg bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Dat schrijven Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

Zo'n 37.000 mensen stempelen langer dan tien jaar, zo'n 89.000 mensen langer dan vijf jaar.

De federale regering overweegt in haar pen­sioenhervormingen ­werken te ­belonen en werkloosheid financieel te bestraffen, maar daar ­bestaat grote discussie over.

Meer over38 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Cé Bastion

  Iets ondernemen he ipv misnoegen van op je klavier gefrusteerd neer te tokkelen. Kijk, wij, het volk, laten het gebeuren. Ze geraken er mee weg, dus waarom veranderen? Duik es de geschiedenisboeken in. Alle grote verandering komen door opstand. Het volk is iets machtig, groot in aantal, maar gedragen zich als onderdanige schapen. Revolteer en verandering zal komen. Leg het land plat!

 • John Dallas

  Ga eens in Spanje en Portugal kijken hoeveel doppers en zogezegde invaliden daar hardwerkend achter een toog staan of met plateau vol eten ronddragen. Ik wil morgen vertrekken om ze ginder aan te duiden zeker een kleine 3000 man vinden we er per seizoen no problemas amigo.

 • John Dallas

  En wij moeten binnenkort inleveren op ons pensioen. Is toch simpel eigenlijk om te besparen in de sociale zekerheid. Van school en na 12 maanden geen job ook geen dop. Leefloon? Vergeet het maar blijf bij je ouders wonen. Ziekenkas is voor zieke werknemers en niet voor doppers die nooit gewerkt hebben.

 • Maddy V

  Toch moet ik er attent,dat er en pak teveel stempelen en zolang achter elkaar.Ik heb ooit 1jaar gestempeld en dat koste mij uitstel van brugpensioen. En dat gaat zeker ook te koste komen van mijn gewoon pensioen. En hier zijn er duizende die al meer dan 20 jaar van genieten, dit kan zo niet blijven duren. Of er zal voor vele mensen geen pensioen meer zijn

 • Bilal A

  Tegenwoordig verdien je evenveel op de dop dat als je zou gaan werken en bovendien krijg je geld terug van de belastingen. Het systeem zit slecht in elkaar. Ik begrijp sommige mensen die dan liever doppen. Ik heb 2 jobs en mag alles wat ik op mijn bijverdienste heb verdiend afgeven en nog 300 euro erboven op. Bedankt aan de overheid.

Meld een bug