Tienduizend mensen verwacht in Brussel voor ‘mars voor rechtvaardiger Europa’

BELGA
"Een Europa dat rechtvaardiger is voor werknemers". Dat is de strijdkreet van een mars die het Europees Vakverbond (EVV) vrijdag organiseert in Brussel. Het verwacht ongeveer 10.000 deelnemers voor de betoging die om 11 uur start aan het Luxemburgplein, waar het Europees parlement gevestigd is.

"De Europese verkiezingen eind mei zijn de belangrijkste in tien jaar", zegt Luca Visentini, de algemeen secretaris van ETUC. "We roepen de burgers op om te stemmen voor de kandidaten en de partijen die zich zullen inzetten voor een Europa dat rechtvaardiger is voor werknemers. Laat je niet voor de gek houden door extreemrechtse, anti-Europese en nationalistische partijen, zij bieden geen enkele oplossing voor de problemen waarmee de werknemers vandaag geconfronteerd worden.”

De mars gaat van het Luxemburgplein naar de Oudergemlaan, vlakbij het Schumanplein, waar de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie gelegen zijn. Daar zullen vakbondsleiders de betogers rond de middag toespreken. Het einde is gepland omstreeks 13 uur.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Hermans

  There we go again...

 • diane colman

  Een rechtvaardig Europa zou zijn .. minder vetbetaalde afgevaardigden van elke lidstaat in de Europese Gemeenschap en Europa beschermen tegen de uit de hand gelopen immigratie met een stevige begrenzing en niet pas in 2027 zoals beloofd MAAR NU.

 • evelyne dewulf

  hoeveel gasboetes zullen er uitgedeeld worden wegens sluikstorten op de openbare weg?

 • Erik De Smet

  Rechts is nochtans goed voor de werkgelegenheid. Het zijn de linkse die de werkgelegenheid in gevaar brengen door hun polarisatie van de bedrijven die personeel tewerkstellen. Wat een poppenkast weeral. Alle middelen zijn goed om te profiteren van de staat. Als je een beter Europa wil, ga dan werken i.p.v. te betogen.

 • peter servranckx

  Lijkt mij een rare mars. Ze betogen tegen de partijen die nu de plak zwaaien (links en centrum) en willen niet dat anti-Europese en antinationalistische partijen aan de macht komen. Wat willen ze dan ?? Nu heb je alles behalve een rechtvaardig europa.