Tien maanden cel voor vrouw die Jeroen Meus bestal

BELGA
Elise D. werd vandaag bij verstek veroordeeld tot tien maanden cel. De correctionele rechtbank van Leuven achtte het bewezen dat de 40-jarige vrouw uit Sint-Gillis facturen van onder meer kok Jeroen Meus onderschepte en vervalste. Ze slaagde erin om de gefactureerde bedragen op haar eigen rekening te laten storten.

Hoe ze het deed, blijft een raadsel. Ook het onderzoek bracht daar geen klaarheid. Feit is dat D. tussen 31 maart en 13 juni 2013 in Herent en Leuven post onderschepte die niet voor haar bedoeld was. Zo kwam ze in het bezit van drie facturen die een architectenbureau verstuurd had. Ze vervalste die door het originele rekeningnummer te vervangen door haar eigen bankrekeningnummer.

Een van de benadeelden is Jeroen Meus, die een factuur van 9.075 euro had uitgeschreven. De bekende kok had een studie aan een pand in Bertem laten uitvoeren door het bureau en dacht dat hij de rekening had betaald. Tot hij een betalingsherinnering ontving. Andere gedupeerden zijn interieurzaak Goodwill uit Kontich (9.075 euro) en een koppel (10.285 euro).

De rechter verweet D. "een gewiekste instelling" en volgde de vordering van het openbaar ministerie: tien maanden cel en 600 euro boete. Meus krijgt een schadevergoeding van 9.175 euro.