Tien maanden cel voor man die politie met steakmes bedreigde

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 29-jarige Oostendenaar tot tien maanden effectieve celstraf veroordeeld voor gewapende weerspannigheid. Steven L. zwaaide met een steakmes wild om zich heen toen de politie hem probeerde in te rekenen. Voor smaad werd de beklaagde vrijgesproken.

Op 18 oktober trok de beklaagde naar de woning van zijn moeder. Op dat moment leed hij onder een tijdelijke relatiebreuk, was hij net zijn werk verloren en zat hij al vijf dagen zonder methadon. Toen zijn moeder hem niet wilde binnenlaten, sloegen de stoppen helemaal door. Ook tijdens de tussenkomst van de politie bleef de Oostendenaar met zijn mes zwaaien. Uiteindelijk kwam er pepperspray aan te pas om Steven L. te overmeesteren.

Meester Judith Demeyer, advocaat van de beklaagde, pleitte dat haar cliënt nooit de intentie had om de agenten iets aan te doen. L. beweerde zelfs dat hij gehoopt had dat zijn gedrag ervoor zou zorgen dat de politie hem zou doodschieten. De verdediging vroeg om een milde straf, het OM had 15 maanden effectief gevorderd.

De rechter veroordeelde de Oostendenaar tot een effectieve gevangenisstraf van tien maanden. L. zat eerder al ruim vier jaar in de cel voor diefstallen en drugsfeiten. Aan de twee slachtoffers moet hij elk 100 euro betalen.