Tien jaar cel voor jonge vader omdat hij zoontje schedelbreuk sloeg bij spelletje FIFA

Bram L. met zijn zoontje.
RV Bram L. met zijn zoontje.
Een 22-jarige man uit Westende heeft in de Brugse rechtbank tien jaar cel gekregen omdat hij zijn zoontje vorig jaar een twaalfvoudige schedelbreuk sloeg. De rechtbank oordeelde dat Bram L. zijn kind niet wilde doden, maar veroordeelde hem wel voor de onmenselijke behandeling van het jongetje.

Op 4 september vorig jaar sloegen de stoppen van de Westendenaar volledig door, toen zijn amper twee maanden oude zoontje bleef huilen terwijl hij een spelletje FIFA aan het spelen was op z’n PlayStation. Bram L. gaf hem een vuistslag op het hoofd met twaalf breuken in de schedel tot gevolg. Een maand eerder had hij baby D. al eens ruw in de zetel gegooid. Het jongetje verkeerde even in levensgevaar, maar herstelde wonderwel in een gespecialiseerde instelling. Intussen verblijft hij bij een pleeggezin en is het nog afwachten welke motorische schade hij op termijn zal overhouden aan de slagen. 

L. werd vervolgd voor poging tot doodslag op z’n zoontje, maar de rechter achtte niet bewezen dat hij de intentie had om hem te doden. Hij veroordeelde de twintiger wel voor de onmenselijke handeling van de baby en legde hem tien jaar cel op. Aan zijn kind moet de vader een voorlopige schadevergoeding van 25.000 euro betalen.
62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Hubert Szemkus

  Die rechter in kwestie verdiend minstens evenveel.... Hoe is het mogelijk dat dergelijke individuen er na 3 jaar er van af zijn ( 1/3) ? Bovendien wat was de rol van de moeder dit verhaal?

 • sabine claeys

  En waar is de moeder in dit verhaal??

 • frieda schaut

  dat het kindje een gelukkige jeugd mag hebben bij het pleeggezin! ik snap niet dat een videospel voorgaat op je baby, niet waardig om vader te zijn en 10 jaar is te weinig als straf! als hij vrijkomt kan hij weer een kind maken en dan verminken!

 • Erik Henderickx

  Dat is dan levenslang te weinig.

 • Johan Vercarre

  Hoe is het nu mogelijk dat zulke gevallen kinderen (mogen) hebben ?