Tien aanhoudingen in onderzoek drugshandel portiersmilieu

Bij dertien huiszoekingen in het West-Vlaamse portiersmilieu zijn gisteren in totaal tien personen gearresteerd. Dat zegt het parket van Ieper vandaag. Ze worden verdacht van het dealen van drugs aan dancings in de regio. Aan de actie, die werd gecoördineerd door de federale gerechtelijke politie van Ieper, nam een tachtigtal agenten deel.

Huiszoekingen op 13 adressen
De huiszoekingen werden uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie, de lokale recherche en bijzondere eenheden van de federale politie. Op dertien privé-adressen in Kortrijk, Waregem, Brugge, Houthulst, Menen en het gerechtelijk arrondissement Ieper vielen ze binnen.

Drugs en 10.000 euro cash
In totaal werd er twee kilogram weed, vierhonderd gram cocaïne, enkele xtc-pillen en 10.000 euro cash aangetroffen. Tien personen, onder wie een leverancier uit Wielsbeke en een hoofddealer uit Moorslede, worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid met het oog op hun verdere aanhouding.

Het gerecht nam ook vijf voertuigen, een alarmpistool en pepperspray in beslag. In Vleteren vond men 15 cannabisplanten. (belga/eb)