Theo Francken reageert op kritiek na sarcastisch bericht over klimaatacties: “Ik vond dat grappig”

.
videostill .
Theo Francken (N-VA) deelde gisteren een sarcastische post van een zekere K. Le Bato waarmee hij zijn kritiek op de klimaatacties van afgelopen weken niet onder stoelen of banken steekt. Vandaag reageerde Francken op het bericht: “Ik vond dat grappig. We mogen toch eens met de zaken lachen ook?”

“Wanneer gaan we skiën? Nooit meer. Waar we deze zomer dan heen? Thuis. Staat de chauffage aan? Ja. Op 18. Doe trui aan. Voer je me naar voetbal? Pak uw fiets…”, zo luidde de tweet, die bijna 4.900 keer werd aangeklikt. Ook het besluit is niet mis te verstaan. “Pa waarom doet gij zo? Sorry kid, je hebt me overtuigd dat het anders moet. Klimaatregelen.”

Francken is niet de eerste N-VA’er die kritiek uit op de klimaatacties. Afgelopen zaterdag had Antwerps burgemeester en voorzitter Bart De Wever de 35.000 klimaatspijbelaars opgeroepen om niet aan doemdenken te doen. Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Stad Antwerpen deed De Wever gisteren een gelijkaardige oproep. “Met doemdenken schieten we niets op. Wij geloven in een ecologische transitie binnen het kader van innovatie, vooruitgang én economische groei”, klonk het.
463 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Olivier De Myttenaere

  Ecologie en economische groei gaan niet samen...

 • Chris Devlaeminck

  Net als de jeugd 'wil' ik dat er meer zorg wordt gedragen voor het milieu. Ook 'wil' ik de armoede zien verdwijnen. Ik 'wil' dat oorlogen stoppen en nooit meer beginnen. Ik 'wil' dat uitbuiten van mensen stopt. En ik 'wil' dat armoede en hongersnood verdwijnt. Ik heb gezegd wat ik 'wil'. Voila, mijn deel zit er op. Gemakkelijk toch, zeggen wat je wilt.

 • Bern Vermeulen

  Ik neem aan dat de jongeren en sympathisanten zoals directies en leerkrachten er dan ook helemaal niets op tegen zullen hebben om tijdens de maanden juli en augustus al hun schooldagen in te halen ..dan pas geloof ik hen.

 • GILBERT WELLENS

  Als je echt het klimaat wil redden dan pleit je voor nieuwe moderne kerncentrales. Ik heb nog geen enkele groene, of blauwe, of rode dit horen zeggen. Kerncentrales blijft taboe. Ze blijven maar doordrammen over hernieuwbare energie. Maar daarmee gaan we er bijlange niet komen, zeker niet als we allemaal elektrisch gaan rijden met de auto.

 • Willy Scholaart

  en dan nog iets over de firmawagens, denk je als ze geen firmawagen hebben ze te voet of met de fiets naar hun werk zullen komen, dan vallen ze terug op het ander systeem met kilometervergoeding enz en rijden ze terug met eigen wagen ze zijn er hier een potje van het maken, en elektrische wagens? maken van batterijen en dan kapotte recycleren hoelang gemiddelde levensduur wat is de kostprijs voor het milieu daarvoor? daarover wordt in alle talen gezwegen.