Theo Francken reageert op kritiek na sarcastisch bericht over klimaatacties: “Ik vond dat grappig”

.
videostill .
Theo Francken (N-VA) deelde gisteren een sarcastische post van een zekere K. Le Bato waarmee hij zijn kritiek op de klimaatacties van afgelopen weken niet onder stoelen of banken steekt. Vandaag reageerde Francken op het bericht: “Ik vond dat grappig. We mogen toch eens met de zaken lachen ook?”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Wanneer gaan we skiën? Nooit meer. Waar we deze zomer dan heen? Thuis. Staat de chauffage aan? Ja. Op 18. Doe trui aan. Voer je me naar voetbal? Pak uw fiets…”, zo luidde de tweet, die bijna 4.900 keer werd aangeklikt. Ook het besluit is niet mis te verstaan. “Pa waarom doet gij zo? Sorry kid, je hebt me overtuigd dat het anders moet. Klimaatregelen.”

Francken is niet de eerste N-VA’er die kritiek uit op de klimaatacties. Afgelopen zaterdag had Antwerps burgemeester en voorzitter Bart De Wever de 35.000 klimaatspijbelaars opgeroepen om niet aan doemdenken te doen. Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Stad Antwerpen deed De Wever gisteren een gelijkaardige oproep. “Met doemdenken schieten we niets op. Wij geloven in een ecologische transitie binnen het kader van innovatie, vooruitgang én economische groei”, klonk het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.