Theo Francken niet langer de populairste politicus

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken werd gisteren in de Kamer nog ondervraagd in de zaak rond de humanitaire visa.
Photo News Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken werd gisteren in de Kamer nog ondervraagd in de zaak rond de humanitaire visa.
Theo Francken (N-VA) is niet langer de populairste politicus van Vlaanderen. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Ipsos in opdracht van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL TVI en Le Soir. Bij de laatste peiling in december was Francken nog afgetekend de populairste.

Bij die laatste peiling wilde 67 procent van de Vlamingen nog dat Francken een belangrijke politieke rol bleef spelen. Maar dat is twee maanden later, na het ontslag van N-VA uit de regering en de saga rond de mogelijke fraude met humanitaire visa, niet meer het geval: nu stemt nog 59 procent voor de gewezen staatssecretaris, 32 procent van de Vlamingen ziet hem liever geen belangrijke rol spelen.

Francken moet daarmee zijn partijvoorzitter opnieuw laten voorgaan op de eerste plaats. 62 procent hoopt dat Bart De Wever een belangrijke rol blijft spelen, tegenover 31 procent die dat niet wil. Charles Michel, premier van een geplaagde regering, blijft de derde populairste politicus in Vlaanderen, maar verliest ook licht.

Lees ook: De Grote Peiling: Groen wordt tweede partij van Vlaanderen
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc van de poel

  1, 2 en 3 nog steeds voor NVA. Ondanks alle media tegenwerking. Enkel Michel heeft er zich op een gedeelde derde plaats bij weten wringen. En als meer dan 60 % van de Vlamingen willen dat de vooraanstaande NVA'ers een vooraanstaande rol in de politiek moeten blijven uitoefenen, waarom heeft de NVA dan 'slechts' een kleine 30 % van de stemmen achter zich in de 'poll'??

 • Bernd Vaes

  Eindelijk. Francken is het niet waard, om eerste te zijn. Zijn beleid war volatiel.

 • Herwig Michiels

  Als Theo wat minder zou twitteren, dan is er een kans dat hij weer ernstig bevonden wordt.

 • marcel mampaey

  een begrotings tekort van 1.8 is nog altijd veel beter dan 3.5 van vorige regeringen plus zij hebben niet alle openbare gebouwen en kerncentrales verkocht zoals onder paars groen en maar klagen over de energie factuur dat wel.

 • Jennifer Peeters

  Een begrotingstekort van 7,7 miljard euro terwijl De Wever ons in 2014 een begrotingsoverschot beloofde. En die vent staat op nummer 1? Niet te geloven. Zijn de mensen nu zo dom dat ze willen gepluimd worden door iemand die hen wat voorliegt???