Theo Francken: “Jean-Marie Dedecker zou een enorme versterking zijn”

Jean-Marie Dedecker en Theo Francken tijdens de nieuwjaarsduik in Rotselaar in 2015. "Ik ben al jaren goed bevriend met Jean-Marie, we delen veel ideeën”, zei Francken vanochtend.
BELGA Jean-Marie Dedecker en Theo Francken tijdens de nieuwjaarsduik in Rotselaar in 2015. "Ik ben al jaren goed bevriend met Jean-Marie, we delen veel ideeën”, zei Francken vanochtend.
Theo Francken zei in ‘De Ochtend’ op Radio 1 dat hij wel iets voelt voor de idee om zijn vriend Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) als onafhankelijke op de West-Vlaamse Kamerlijst voor N-VA te zetten. Daarover heerst binnen Franckens partij al enkele dagen onenigheid.

“Ik ben al jaren goed bevriend met Jean-Marie, we delen veel ideeën. Dus ik ben voorstander. Ik denk dat hij een enorme versterking zou zijn”, zei Francken vanochtend.

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie al allusie op een plaats op de Kamerlijst voor N-VA. “Als ik het doe, zal het als onafhankelijke van Lijst Dedecker zijn en om de belangen van mijn gemeente te behartigen”, zei hij toen volgens De Standaard.

Binnen de N-VA wordt verdeel gereageerd op de mogelijke komst van Dedecker. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans vroeg zich eerder deze week in ‘Villa Politica’ af of Dedecker wel een plaats verdient op een N-VA-lijst. “Dat is mijn stijl niet”, zei Peumans. Peumans nam aanstoot aan een uitspraak van Dedecker, die het Vlaams Parlement “een veredeld Antwerps schepencollege” had genoemd. “Ik vind dat zeer arrogant”, zei Peumans.

“Moed is het belangrijkste in de politiek”, zei Francken daarover. “Je moet visie en strategie hebben.”
86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois saas

  De Decker zal zeker een aanwinst zijn en daar zou de NVA wel van kunnen profiteren, ik zou zeggen JM ,laat je niet vangen.Je hebt nu een lange weg afgelegd , je bent Burgemeester van Middelkerke en zet daar alles op alles man , bewijs dat de vorige ploeg het grandioos verkloot heeft.

 • Harry Vankrinkelen

  NVA heeft indertijd de mogelijheid gehad om De Decker aan te trekken maar hebben dit nagelaten te doen.Nu de verkiezingen in aantocht zijn en ze blijkbaar weten dat hij een zeer geaprecieerd politicus is willen ze hem binnen halen.Jean-Marie laat je niet vangen en concentreer je ten volle op je burgemeesters ambt!

 • Marc Baeyens

  Ik zou de uitspraken van Peumans toch maar wat relativeren. De Decker is een aanwinst , daar kan men niet omheen.

 • Ian Vandenbossche

  Zou dedecker nu zo dom zijn dat hij niet doorheeft, dat nva enkel zijn kiezers willen binnenrijven? Of is zijn kapitaal aan het slinken en heeft hij dringend nood aan nog meer politieke graai inkomsten, om uit te bollen,

 • françois troch

  wat zullen de kiezers in Middelkerke daarvan vinden die voor De Decker gekozen hebben maar niet voor NVA