Theo Francken heeft belfobie: "Een bericht sturen, dat kan wel"

Photo News
Theo Francken via de telefoon te pakken krijgen, is geen sinecure. Dat heeft hij  vanochtend zelf toegegeven in het Radio 2-programma 'De Rotonde'. "Ik bel helemaal niet graag. Wie me kent, weet dat. Als je me belt, neem ik toch niet op. Een bericht sturen, dat kan wel", aldus de staatssecretaris.

Die 'belfobie' heeft Francken al lang. Al van toen hij nog op internaat zat. "Ik mocht één keer per week mijn ouders bellen, maar dat deed ik niet. "Van maandag tot vrijdag je ouders niet zien, dat lukt wel. Als ik maar niet moest bellen." 

De keuze voor het internaat kwam overigens van Francken zelf. "Ik heb altijd een grote drang naar zelfstandigheid gehad", vertelde hij. Spijt van zijn keuze heeft de staatssecretaris dan ook niet. "Het Montfortcollege in Rotselaar heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Daarom ben ik ook zo ver geraakt, denk ik. Die internaatervaring met al zijn regels en discipline zorgen er ook voor dat je tegen een stoot kan. Je bent wel wat gewoon." 

Het internaat heeft ook vriendschappen voor het leven gesmeed. "De Montfortboys komen nog elk jaar samen – intussen met vrouw en kinderen – en dan gaan we op weekend. Dat zijn nog altijd mijn beste vrienden, en dat zal altijd zo blijven", aldus Francken.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Saelens

  Ik heb dat ook, wat is het probleem? Ik haat bellen en ik probeer het altijd te ontwijken...

 • Tom Faes

  We kunnen er beter mee lachen . De Theo heeft twee gezichten en dat zeg ik al vijf jaar.

 • Peggy Geerts

  En dit is dan dé aprilgrap voor dit jaar !

 • Frans Peeters

  Ik haat sms'jes. Soms sturen ze er 5 om iets te vragen en dan weet je het nog niet.

 • Knaeps Daniel

  Buiten al het negativisme dat hierover al werd neergeschreven was het buiten een paar belachelijke vragen van Cristel toch een goed intervieuw met veel goede en oprechte antwoorden. Ik heb hier zeer duidelijk een rechtschapen mens gehoord.