Theo Francken: "De steun van partijvoorzitter De Wever doet deugd"

Staatssecretaris Theo Francken reageerde vandaag opgelucht nadat zijn partijvoorzitter zijn steun betuigde.
Photo News Staatssecretaris Theo Francken reageerde vandaag opgelucht nadat zijn partijvoorzitter zijn steun betuigde.
"Ik ben blij met de steun van mijn partijvoorzitter", reageerde staatssecretaris Francken vandaag aan VTM Nieuws. Over de uitspraken van Charles Michel dat De Wever de regering chanteert met het dreigement uit de regering te stappen als staatssecretaris Theo Francken ontslag zou moeten nemen, had Francken geen commentaar.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politieke toekomst van staatssecretaris Francken hing al weken aan een zijden draadje nadat hij tegenover premier Charles Michel had gelogen over de repatriëring van Soedanese vluchtelingen. Enkele CD&V-kopstukken lieten afgelopen weekend nog blijken dat de staatssecretaris "zijn conclusies moest trekken", waarop N-VA-voorzitter Bart De Wever liet weten dat hij de regering zou laten vallen als coalitiepartners zijn staatssecretaris bleven aanvallen.

 Het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGSV) voert momenteel nog een onderzoek naar de getuigenissen van foltering op teruggekeerde Soedanezen. "We wachten dat onderzoek af en zien dan welke maatregelen eventueel genomen moeten worden. Dat gaat voor ons niet over een persoonlijk functioneren, maar wel over hoe we met individuele zaken moeten omgaan in een streng en rechtvaardig migratiebeleid."
89 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Ovich

  Doe voort Theo, er zijn enkele weken werk in te halen.

 • Joery Goubert

  Wat een rotzooi in de politiek. Nu zegt Beke dat hij zijn ontslag niet eist. Ze wilden Michel onder druk zetten, door te zeggen dat ze uit de regering zouden stappen om zo druk op Theo te zetten. Maar Bart die zou dat wel gedaan hebben hoor Beke. En nu plots gaan ze verder met de regering. Wat een bende zeveraars.

 • René Grauls

  We weten nu dat Theo mag liegen. Dat is toegestaan. Moet ik nu nog iets geloven van wat hij in de toekomst zal zeggen. Is hij wel zo een goede opkuiser als hij beweert te zijn.

 • Lode Lemmens

  Steven Lernier, ge hebt overschot van gelijk. Ik heb héél goed nagedacht en volgende keer krijgt Francken mijn stem.

 • Can Candostu

  Grote bedrieger beschermt de kleinere zeker.. Anders worden ze ALLEN betrapt snap je..