Ga naar de mobiele website
^ Top

The Bike Project doet het veiligheidsgevoel op de fiets stijgen

Pro Velo
Nadat werknemers twee weken de kans kregen om met de fiets naar het werk te komen, voelt 27 procent zich veiliger in het verkeer op de fiets. Dat is gebleken uit een initiatief van Leefmilieu Brussel, The Bike Project.

Na een tevredenheidsenquête bleek dat het veiligheidsgevoel na twee testweken met 27 procent was gegroeid. In totaal zegt 70 procent van de werknemers dat ze zich ook na de test willen blijven verplaatsen met de fiets. Twee van de negen bedrijven die deelnamen aan The Bike Project hebben aangekondigd dat ze een groepsaankoop van fietsen zullen organiseren.

In totaal hebben 175 werknemers van negen bedrijven als Decathlon, de FOD Economie en Hotel Le Plaza tussen september 2015 en februari 2016 gratis getest of ze de auto kunnen vervangen door de fiets. Van de deelnemers koos 48 procent voor een elektrische fiets, 30,5 procent voor een plooifiets en 21,5 procent voor een stadsfiets. Daarnaast kregen de werknemers ook praktische en theoretische opleidingen van fietsexperts waarin ze de wegcode bestudeerden of meer vertrouwen in de fiets konden krijgen.

Met dit project wil Leefmilieu Brussel het gebruik van de fiets promoten, want in Brussel gebeurt 38 procent van het woon-werkverkeer met de auto terwijl de gemiddelde afstand van die verplaatsingen slechts 4,4 km bedraagt. Leefmilieu Brussel ziet de fiets als een interessante piste om de straten en de tunnels in de hoofdstad te ontlasten.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug