Thalysverkeer tussen Parijs en Brussel ernstig verstoord

(Archieffoto)
BELGA (Archieffoto)
De hogesnelheidstreinen van Thalys lopen tussen Parijs en Brussel ernstige vertragingen op door een ongeval dat zich vandaag heeft voorgedaan in de buurt van de Franse gemeente Oignies. Het treinverkeer wordt omgeleid, waardoor er wellicht nog tot 14 uur vertragingen zullen zijn. Dat heeft Thalys meegedeeld.

Ter hoogte van Oignies, in het Franse departement Pas-de-Calais, werd om 11.20 uur een persoon aangereden door een trein die vanuit Brussel-Zuid naar Parijs reed, zo deelt Thalys mee. Over de toestand van het slachtoffer kon geen informatie worden gegeven. Als gevolg van het ongeval werd het treinverkeer op het hogesnelheidsnet grondig verstoord.

"De trein die bij het ongeval betrokken was, staat voorlopig nog stil en zal vermoedelijk met een vertraging van 2 uur en 30 minuten in Parijs aankomen", zegt een Thalys-woordvoerster.

Nog minstens twee andere treinen, één in elke richting, hebben grote vertraging opgelopen. Door het ongeval moesten ze omgeleid worden naar een ander spoor, dat niet voor hogesnelheidstreinen bestemd is. Ze zullen wellicht met anderhalf uur achterstand op schema op hun bestemming aankomen.

Thalys vermoedt dat het treinverkeer zich vanaf 14 uur weer kan herstellen.