Test Aankoop start collectieve rechtsvordering tegen Facebook in België

REUTERS
Consumentenorganisatie Test Aankoop heeft al 19.500 mensen kunnen overtuigen om zich aan te sluiten bij de collectieve rechtsvordering tegen Facebook. Maandag werd die vordering bij de handelsrechtbank van Brussel ingediend. Per Facebookgebruiker vraagt Test Aankoop een schadevergoeding van 200 euro.

Sinds de aankondiging van een collectieve rechtsvordering tegen Facebook door Test Aankoop en haar Italiaanse, Portugese en Spaanse zusterorganisaties op 30 mei, hebben bijna 19.500 mensen zich aangesloten. Maandag werd de vordering neergelegd bij de handelsrechtbank van Brussel, zo meldt de consumentenorganisatie.

 Test Aankoop wil dat consumenten opnieuw baas worden over hun eigen gegevens en een vergoeding krijgen als die onwettig gebruikt worden. Ze eist 200 euro schadevergoeding per Facebookgebruiker.

Aanleiding was het schandaal rond Cambridge Analytica dat in maart losbarstte en waarbij aan het licht kwam dat de gegevens van meer dan 87 miljoen Facebookgebruikers werden gedeeld met derden zonder dat die hiermee hadden ingestemd.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mario Adams

  @E. Van Himste Idd, Test Aankoop is veel blabla, maar uiteindelijk komt er niks van.

 • E Van Himste

  ooit eens mee gedaan aan zoiets tegen de nmbs. nooit meer iets van gehoord.

 • Peter Hegge

  Test Aankoop is een vzw zwaar gesubsidieerd door de Belgische Staat. FB vs België dus.

 • Achmed Chokri

  Jen Facebook maar Test-Aankoop en co. Binnenkort koppelt Face-Book België van hun systemen af. Eens kijken wat er dan met de protangonisten zoals Test-Aankoop gaat gebeuren wanneer ze een woedende menigte over zich heen krijgen....