Test-Aankoop sleept Ryanair voor de rechtbank na weigering om passagiers te compenseren

Test-Aankoop stapt met vijftig individuele dossiers naar de vrederechter.
EPA Test-Aankoop stapt met vijftig individuele dossiers naar de vrederechter.
Test-Aankoop stapt naar de rechtbank omdat Ryanair weigert passagiers te compenseren voor de geannuleerde vluchten als gevolg van de recente stakingen bij de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft de consumentenorganisatie vandaag bekendgemaakt.

Volgens de organisatie weigert Ryanair passagiers te compenseren voor de stakingen van 25 en 26 juli en 10 augustus. De luchtvaartmaatschappij verschuilt zich achter overmacht. Maar, aldus Test-Aankoop, in het verleden heeft het Europees hof van Justitie al geoordeeld dat een interne staking bij een luchtvaartmaatschappij geen geval van overmacht is.

Voor Test-Aankoop is de maat vol. De verbruikersorganisatie verzamelt vijftig dossiers en zal die in de week van 20 augustus voor de rechter brengen.

Ryanair-baas Michael O'Leary.
REUTERS Ryanair-baas Michael O'Leary.28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  Ze beroepen zich op overmacht? Als ze gewoon in alle redelijkheid onderhandelen over de eisen van de werknemers zou er niet gestaakt hoeven worden, dus is het zeker geen overmacht en dus terecht dat test aankoop actie onderneemt Alleen jammer dat ze dat niet doen bij al die bus en trein stakingen

 • Dikke Van Aarschot

  vakbonden laten betalen is simpel.

 • jan dessers

  Sommigen helpt test aankoop. Ik kreeg geen reactie want ik ben geen lid..

 • Stijn Van Havere

  Als Ryan air meer dan 2 weken op voorhand aan de getroffen passagiers heeft laten weten dat hun vlucht geannuleerd of vertraagd is, kunnen ze hun compensatie op hun buik schrijven.

 • ignace lambert

  uiteindelijk zijn het de reizigers en de andere medewerkers bij Ryanair de dupe van het hele verhaal