Tertio trekt Luc Van der Kelen aan als columnist

PHOTO_NEWS
Het christelijke opinieweekblad Tertio heeft Luc Van der Kelen, gewezen hoofdredacteur en politiek commentator van Het Laatste Nieuws aangetrokken als columnist. "Voortaan zal ook in Tertio een van de meest gezaghebbende mediastemmen in Vlaanderen regelmatig zijn licht laten schijnen over wat hem in de actualiteit en daarbuiten, dichtbij en verder af, treft. In zijn eerste column die morgen verschijnt, zoomt hij in op de 'moeder aller verkiezingen' op 25 mei", stelt Tertio-hoofdredacteur Geert De Kerpel.

"Tertio wil een diepgravend, kritisch en beschouwend weekblad zijn, vertrekkend van een eerlijke analyse van de (nieuws)actualiteit rond zingeving, cultuur en maatschappij in binnen- en buitenland. Specifiek aan Tertio is de overtuiging dat de christelijke inspiratie - in al haar verscheidenheid en veelstemmigheid - op een eigen en onvervangbare manier bijdraagt aan de humanisering van de samenleving en de wereld. Al wie kritisch-opbouwend zijn stem in het maatschappelijke debat wil verheffen, is welkom", meent De Kerpel. Voor hem hoort Luc Van der Kelen, vrijmetselaar en zelfverklaard 'christelijk agnost', in dit rijtje thuis.

In het interview dat Tertio naar aanleiding van Kerstmis met hem had (24 december 2013), verwoordde de gewezen hoofdredacteur en politiek commentator van Het Laatste Nieuws het zelf als volgt: "Uiteindelijk hebben christenen en vrijmetselaars hetzelfde oogmerk: de wereld beter maken; het samenleven tussen mensen gelukkiger, aangenamer en rechtvaardiger maken. We zijn 'two of a kind'. Daarin moeten we elkaar toch kunnen vinden. Mijn boodschap is er een van mensen met elkaar te verbinden - 'religare'. Verbinden is per definitie een religieuze opdracht." "Tertio neemt met overtuiging de uitgestoken hand aan", besluit De Kerpel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.