Terroristen viseerden kabinet van premier Charles Michel

AP
De terroristen die de aanslagen pleegden op de luchthaven in Zaventem en het metrostation Maalbeek viseerden ook eerste minister Charles Michel (MR). Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag op basis van 'welingelichte bronnen'.

Op een computer van de terroristen die gevonden werd in een vuilnisbak aan de Max Roosstraat in Schaarbeek, zijn bestanden teruggevonden met gegevens over het kabinet van de premier aan de Wetstraat 16 en zijn ambtswoning aan de Lambermontstraat. Het gaat niet alleen om plannen van de gebouwen, maar ook foto's van het bureau van premier Michel die vanop de straat zijn genomen.

Volgens de kranten is premier Michel al langer op de hoogte van de verontrustende vondst. Zijn woordvoerder Barend Leyts wilde enkel kwijt dat al langer extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn voor de gebouwen van de premier én dat elke bezoeker strenger wordt gecontroleerd. Een week voor de aanslagen in Parijs raakte nog bekend dat een audit brandhout had gemaakt van de beveiliging van de twee gebouwen.