Terreurverdachte Molenbeek vraagt schadevergoeding voor huiszoekingen

Photo News
Ayoub Bazarouj gaat een klacht indienen tegen de Belgische staat voor schade die werd aangericht in zijn woning tijdens twee huiszoekingen eind 2015. Dat meldt zijn advocaat vandaag in Le Soir en de kranten van Sudpresse. De man hoopt een schadevergoeding van 20.000 euro te krijgen.

De interventie-eenheden van de federale politie hebben tot twee maal toe huiszoekingen uitgevoerd in de woning van Bazarouj in Molenbeek. Dat was in het kader van de zoektocht naar Salah Abdeslam, na de aanslagen in Parijs. Tijdens de huiszoekingen werd niets gevonden.

"De schade in de woning is nog steeds zichtbaar, mijn cliënt heeft geen geld om herstellingen uit te voeren", aldus meester Yannick De Vlaeminck. "De Belgische staat is verplicht om de schade te herstellen, maar aangezien de schatkist leeg is, doet ze dat niet. We zullen zien of ze zal reageren op deze waarschuwing."

In verdenking
De FOD Justitie bevestigt dat de staat daartoe verplicht is, maar merkt op dat er geen enkele reden is om een schadevergoeding te betalen als de betrokken persoon in verdenking werd gesteld.

Bazarouj wordt er, ondanks het feit dat er geen aanwijzingen zijn dat hij betrokken was bij de aanslagen in Parijs of hij banden had met Salah Abdeslam, nog steeds van verdacht deel uit te maken van een terroristische organisatie.