Terreuralarm op Eurostar tussen Brussel en Londen

photo_news
De federale politie heeft afgelopen dinsdag bijzondere terreurmaatregelen moeten nemen voor de Eurostar tussen Brussel en Londen.  Zo kwamen de terreurspeurders te weten dat een potentieel gevaarlijke verdachte vanuit ons land naar het Verenigd Koninkrijk zou reizen. Uiteindelijk gebeurde dat niet.

Groot alarm dinsdag in het station Brussel-Zuid. Speurders van de federale gerechtelijke politie kregen informatie door dat die dag een potentieel gevaarlijke terreurverdachte een poging zou ondernemen om met de Eurostar van 10.56 uur Londen te bereiken. Onmiddellijk werden alle veiligheidsmaatregelen aan de check-inbalie verscherpt. Zo waren er doorgedreven sweepings, gebeurden er extra identiteitscontroles en mochten passagiers niet langer vloeistoffen meenemen op de treinen tussen onze hoofdstad en het Verenigd Koninkrijk.

Via sociale media regende het klachten van furieuze reizigers die hun net aangekochte flessen alcohol, dure parfums en andere verzorgingsproducten plots moesten dumpen aan de check-in. Normaal zijn er geen vloeistofbeperkingen voor wie met de Eurostar reist. Op luchthavens gelden die wel uit vrees voor aanslagen met vloeibare bommen. 

De "gevreesde" reiziger kwam uiteindelijk niet opdagen, maar toch werd de trein volgens Eurostar-personeel bij zijn vertrek in het Brusselse station "uit veiligheidsoverwegingen" gevolgd door een helikopter van de federale politie.

Het kabinet van Binnenlandse Zaken bevestigt de verscherpte waakzaamheid. "Op niveau 3 nemen de veiligheidsdiensten altijd de nodige maatregelen als er aanwijzingen zijn dat er mogelijk iets zou kunnen gebeuren", klinkt het. Uiteindelijk gebeurde dat dinsdag niet. 

AFP14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Min Katte

  Maar we zijn niet bang hoor.

 • David Van Hoof

  Oei oei we zullen ons maar beter voorbereiden op het volgend rondje doorgedreven controles en vrijheidsbeperking van de niet-islamitische autochtone bevolking.

 • Johan De kegel

  Alert blijven is altijd een goede zaak

 • Of Wa

  Veel onbegrip blijkbaar maar als men niets doet en er gebeurt iets dan is het ook weer niet goed...

 • Danila Tas

  Allé weer gene terrorist ! Wel heeeeeel groots machtvertoon VOOR WIE OF WA ??? Ik hoor toch nu geen gejengel van de zijlijn beterweters zoals in Antwerpen waar men 'en gros' mé groot blabla politiek getinte Twitters Facebook en andere media zat te tikken... Wacht maar tot het ernst is!