Termont geeft virtuele rondleiding in stadhuis Gent

belga
Nuttig is het niet echt, maar leuk is het wel. Voortaan kan je van thuis in de zetel het stadhuis in Gent bezoeken. Er is de standaard Google-rondleiding, die ook al in andere steden bestaat, maar Gent liet het bedrijf Poppr ook een hoogkwalitatieve tour maken, met filmpjes, extreme details en extra uitleg.

"Wij willen het Gentse stadhuis zo toegankelijk mogelijk maken, voor iedereen", zegt protocolschepen Sofie Bracke. "Vandaag is het stadhuis enkel met gids te bezoeken op bepaalde tijdstippen. En ondanks inspanningen zoals trapliften blijft het een gebouw dat voor minder mobiele mensen niet evident is. Door het via de computer te ontsluiten, kan iedereen dit prachtige pand zien. En bovendien hopen we ook dat trotse Gentenaars de link gaan delen via sociale media uiteraard."

Eigenlijk zijn er twee virtuele rondleidingen in het stadhuis voorzien. Eerst is er de Google 360° tour. Daarvoor tik je gewoon de zoekterm 'stadhuis Gent België' in. Daar vind je foto's van het stadhuis, maar ook een virtuele rondleiding. Het is de versie die ook in andere steden beschikbaar is. Gent gaat - uiteraard - graag nog een stap verder, en daarvoor werd het bedrijf Poppr ingeschakeld. Zij zorgden voor haarscherpe foto's waardoor je in detail kan inzoomen op allerlei interessante zaken in het stadhuis.

Bij schilderijen kan je zelfs extra uitleg over het werk in kwestie opvragen. Ook kom je in de inkomhal burgemeester Termont tegen, die in een filmpje de bezoeker verwelkomt. Een virtuele Sofie Bracke doet hetzelfde in de trouwkapel. Daarnaast kan je ook virtueel de gemeenteraadszaal, het Oostenrijks Salon, de Pacificatiezaal, de Troonzaal en de Kapel van Gedele zien, telkens 360 graden. Ook de buitenkant van het stadhuis is op die manier in beeld gebracht, waardoor je ook de onmiddellijke omgeving kan zien.