Tentoonstelling in Oostende met foto's van slachtoffer aanslag in Maalbeek

Kristin Verellen, partner van Johan Van Steen, bij enkele van zijn foto's.
AP Kristin Verellen, partner van Johan Van Steen, bij enkele van zijn foto's.
In galerie Expo18 in Oostende opent morgen een fototentoonstelling van Johan Van Steen, die het leven liet bij de terroristische aanslag op 22 maart 2016 in metrostation Maalbeek. Het boek 'Waar blijf ik met dat licht van mij' bevat ook gedichten die zijn partner Kristin Verellen na zijn dood schreef.

Johan Van Steen werkte als adviseur-generaal bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, maar ontwikkelde een grote passie voor fotografie. Aan zijn droom om ooit naar buiten te komen met zijn foto's kwam op 22 maart 2016 abrupt een einde. Een selectie van zijn foto's werd nu toch gebundeld in een boek. Van Steen maakte natuurfoto's, met een bijzonder oog voor het spel van licht en schaduw.

In het boek werden ook een reeks gedichten van zijn levenspartner Kristin Verellen opgenomen. De vrouw schreef de gedichten naar aanleiding van de aanslagen waarbij ze haar partner verloor. Exact een jaar na de feiten las ze 'Viert de liefde' bijvoorbeeld al voor tijdens een herdenkingsplechtigheid aan het metrostation van Maalbeek. Tijdens de expo zijn zowel het boek als de foto's te koop. De opbrengst gaat naar Circles - We have the choice, de vzw die door Verellen werd opgericht na de dood van Johan.

De tentoonstelling loopt van 3 tot 23 september en is elke namiddag open. Op 7 september om 19 uur is er een lezing over het initiatief. Geïnteresseerden kunnen hun komst melden bij organisator Meesschaert & Partners. 

 Johan Van Steen kwam om het leven bij de terroristische aanslag op 22 maart 2016 in metrostation Maalbeek.
rv Johan Van Steen kwam om het leven bij de terroristische aanslag op 22 maart 2016 in metrostation Maalbeek.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Desloover

    Ongepast een expo over een terreur aanslag , toont weinig respect voor overledenen

  • Paul Vandekerckhove

    RIP , u liet schoonheid na ...

  • Didi Bellens

    Geef die bende nog maar eens extra aandacht door die tentoonstelling?