Tentenkamp ontruimd langs E40 in Jabbeke: 66 transmigranten geïdentificeerd

.
Siebe De Voogt/Jan Van Maele .
In Jabbeke is deze morgen een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. In totaal identificeerde de politie 66 transmigranten, waaronder ook vrouwen en kinderen. Ze werden allen geïdentificeerd en geadviseerd te vertrekken.

De politie kwam het kamp op het spoor toen ze enkele illegalen volgden vanuit de dorpskern van Jabbeke. De vluchtelingen hadden in het bos al houten constructies gemaakt om onder te slapen en hadden zelfs potten en pannen bij. Ze kregen de keuze om hun materiaal mee te nemen of achter te laten. De achtergelaten stukken werden in een container geladen.

“Velen hadden al een bevel op zak om het grondgebied te verlaten”, zegt korpschef Kris Depovere van de lokale politie Kouter. “We hebben aanwijzingen dat ze uit Calais richting Jabbeke kwamen en vermoeden dat ze ook opnieuw die richting zullen uitgaan.” H
et ging om mensen uit Soedan, Irak en Iran.

In de omgeving van de parking langs de E40 in Jabbeke werden al vaker transmigranten aangetroffen. Ze proberen zich op de snelwegparking te verstoppen in vrachtwagens richting Calais. Op die manier hopen ze tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Ook op de andere West-Vlaamse snelwegparkings zijn al sinds enkele jaren mensensmokkelaars actief.

Zeebrugge

Gisteren werden in Zeebrugge 37 transmigranten opgepakt. De Brugse lokale politie organiseert voortaan wekelijks acties gericht op transmigranten.

De vluchtelingen hadden in het bos al houten constructies gemaakt om onder te slapen.
Siebe De Voogt De vluchtelingen hadden in het bos al houten constructies gemaakt om onder te slapen.
Achtergelaten stukken werden in een container geladen.
Siebe De Voogt Achtergelaten stukken werden in een container geladen.
.
Jan Van Maele .
.
Jan Van Maele .
.
Jan Van Maele .132 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Meuleman

  Geef het VB dan eens de kans om er wat tegen te doen Marcel. Wees gerust, met VB zou het veranderen, met de huidige politiekers wordt het alleen maar erger. Tot de bom zal barsten.

 • marcel mampaey

  wat heeft vb er al tegen gedaan alleen maar roepen. van spa en groen kunnen er niet genoeg komen voor hun stemmen .de andere partijen liggen zo veel mogelijk dwars om de NVA te beschadigen .en dan maar zagen over Francken. de reactie van sommige mensen zijn simpel of politiek gekleurd.

 • Frits Vandenberge

  @ Albert De Vries, een enkelband lijkt me een goed voorstel. In de praktijk zou de illegaal het dan in het buitenland moeten laten verwijderen? Het is en blijft echter Europese wetgeving en dat verander je (helaas) niet in een paar jaar.

 • johan vankeirs

  Wat maken onze politiekers de mensen allemaal wijs?Waarom passen ze de wetten niet toe?Hoelang denken ze dat de burgers hun leugens nog gaan geloven?Waarom bedriegen en beliegen ze hun eigen bevolking ?Moeten we misschien schrik hebben van hetgeen de politiek verzwijgt of verbergt?.De bevolking heeft recht op antwoorden van de regering en hun beleid!Wij leven nog altijd in een vrije democratie.

 • daan aerts

  @ johan billiet , dat is het beste wat ik al gehoord heb