Telenet test komende zomer nieuwe tv-decoder (waarmee klanten ook Netflix kunnen kijken)

Telenet-CEO John Porter.
BELGA Telenet-CEO John Porter.
De langverwachte nieuwe Telenet-decoders voor digitale televisie zitten in de laatste testfase. In de zomer lanceert het bedrijf een bètatest en afhankelijk van hoe die loopt, zal daarna een lanceerdatum bekendgemaakt worden. Dat heeft topman John Porter vandaag gezegd. 

Een van de nieuwigheden zal zijn dat Telenet-klanten Netflix zullen kunnen kijken via hun decoder, zoals dat bij Proximus al kan. Aanvankelijk wilde Telenet niet weten van zo'n mogelijkheid, omdat het zelf met Play en Play More concurreert met Netflix. Bovendien zijn de huidige decoders technisch niet in staat om Netflix te draaien.

Gaandeweg ging Porter toch de voordelen inzien van Netflix-toegang via de decoders. "We denken dat veel klanten zowel Netflix als Play of Play More nemen", zegt hij. "Netflix is niet noodzakelijk een vervanger voor Play. Er is een sterke correlatie tussen de twee. Wij hebben alle films voor Netflix ze heeft. Sommige van hun eigen reeksen zijn dan weer erg goed, maar veel ervan vind ik maar niets."

De nieuwe Telenet-decoders waren eerst aangekondigd voor lancering in de loop van 2017, maar die timing bleek te optimistisch. De laatste softwaretesten lopen momenteel en Telenet zal de nieuwe decoders in de zomer op een testpubliek loslaten. Het is niet duidelijk of de lanceerdatum nog in 2018 zal liggen.

Prijsverhoging?

Opvallend is ook dat Telenet voor dit jaar nog geen prijsverhoging heeft aangekondigd. De voorbije twee jaar trok het bedrijf zijn abonnementsprijzen in februari op. Dit jaar is er nog geen aankondiging geweest, maar Porter sloot ook niet uit dat er alsnog een verhoging komt. "We blijven zoals steeds de zaak monitoren", zei hij.

De CEO merkte op dat Telenet wel weer meer opbrengsten puurde uit de gemiddelde klant. "Klanten namen meer diensten van ons af. Maar we hebben ook veel gedaan om hun telecomkosten te verlagen, bijvoorbeeld met de nieuwe mobiele tariefformule van BASE en onze Wigo-bundel, waarmee 75 procent van de klanten goedkoper uitkomt", zei hij.

Photo News50 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Emi De graeve

  Geen interesse in Netfix.

 • marc oudenaarde

  Gaan ze ons terug met kosten opzadelen!Hoeveel decoders hebben we al niet gehad!

 • Jan Jansens

  Ik heb al lang een netflix knop op mijn afstandbediening en gun het telenet niet dat zij daar ook nog is gaan aan verdienen.

 • Jos Temmerman

  Ze zouden beter hun decoders upgraden naar Full HD 1080p of 4K UHD ipv met hun armtierige 720p of 1080 i beeld waar je op de nieuwste tv's zoals 4k UHD een walgelijk beeld mee hebt.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik begrijp die Netflix hype niet. Het zoveelste kuddetafereel.