Telenet niet blij met nieuwe concurrentie

belga
Niet alleen Proximus reageert nerveus omdat hun netwerk gedeeld wordt met concurrenten. Ook Telenet-topman John Porter laat nu van zich horen. Orange knabbelt immers aan zijn tv-klantenbestand, en wil nu nog goedkoper de infrastructuur van Telenet gebruiken.

De overheid verplicht de grote spelers om hun netwerk open te zetten voor concurrenten. Daardoor krijgt Telenet voor televisie en vast internet sinds kort concurrentie van Orange op zijn eigen kabel. Het vroegere Mobistar betaalt daar een bedrag per klant voor. Telenet verloor afgelopen kwartaal dik 15.000 tv-klanten, onder meer door de concurrentie van Orange. En nu wordt er gewerkt aan nog meer regulering.

Porter ziet geen redenen om de regelgeving nog strakker te maken. "De markt werkt goed, er is een grote keuze voor de consument", zei hij. "Je kan moeilijk én de beste infrastructuur in Europa én de laagste prijs in Europa hebben." Daarmee spreekt Porter het BIPT tegen, dat vindt dat de grote spelers als Telenet en Proximus nog te machtig zijn.

Met name de vraag van Orange om goedkoper het netwerk van Telenet te kunnen gebruiken, stuit op weerstand. "Ik zou ook graag 15 cent voor benzine betalen", reageerde Porter lachend. "Ze hebben al een erg goede prijs die het hen mogelijk maakt op prijs met ons te concurreren. Ik vind niet dat een verdere verlaging nodig is. Andere vormen van prijsregulering zijn extreem complex."

Telenet-topman reageert ontevreden op nieuwe concurrentie en extra eisen.
belga Telenet-topman reageert ontevreden op nieuwe concurrentie en extra eisen.