Tekort aan pleeggezinnen groter dan ooit

thinkstock
Vlaanderen kampt met een steeds groter tekort aan pleeggezinnen. Nieuwe cijfers van Pleegzorg Vlaanderen laten zien dat de wachtlijst sinds eind 2017 is gegroeid van nog geen 600 naar vandaag bijna 1.000 kinderen en jongeren. Dat meldt Knack vandaag, net voor de Week van de Pleegzorg, die van 15 tot 24 november plaatsvindt.

Volgens het registratierapport van Pleegzorg telde Vlaanderen eind 2018 bijna 5.500 pleeggezinnen. Samen vangen die meer dan 7.000 kinderen of jongeren met een moeilijke thuissituatie op. 

Het rapport laat ook zien dat het aantal pleeggezinnen de afgelopen jaren bleef stijgen. Die stijging blijkt evenwel niet te volstaan om antwoord te bieden op de almaar groeiende vraag. Het onevenwicht zorgde ervoor dat de wachtlijst bij Pleegzorg in anderhalf jaar tijd bijna 40 procent langer werd. Concreet wil dat zeggen dat voor 980 kinderen en jongeren naar een geschikt pleeggezin wordt gezocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.