Tekort aan arbeidskrachten in voedingsindustrie, VDAB geeft kritieke sectoren voorrang

Archief
ANP Archief
Enkele kritieke sectoren, zoals de voedingsindustrie en de landbouw, kampen met een groeiend personeelstekort door de coronacrisis. VDAB start een campagne om snel werknemers te vinden en doet een oproep aan 'gewone' werkzoekenden, maar ook uitzendkrachten die plots zonder werk zijn gevallen, studenten en zelfs mensen die door de crisis tijdelijk werkloos zijn. 

Om de coronacrisis in te dijken, worden personeelsleden op basis van milde klachten thuis geschreven, en ook buitenlandse seizoensarbeiders willen of mogen de grens niet meer over. De VDAB lanceert een campagne om tewerkstelling in kritieke sectoren te vrijwaren. "De eerste signalen vingen we op van voedingsfederatie Fevia en de Boerenbond”, zegt woordvoerder Joke Van Bommel. “Het is voor onze samenleving essentieel dat we nu met name die sectoren draaiende houden.” In de voedingsindustrie is de uitval groot, omdat medewerkers met milde klachten terecht thuisblijven.

VDAB richt zich in eerste instantie naar 'gewone' werkzoekenden. "Maar ook studenten en uitzendarbeiders kunnen zich uiteraard registreren bij VDAB of de vacatures raadplegen op onze site. Wie tijdelijk werkloos is, kan bijverdienen, maar onder beperkte voorwaarden. Voor wie dat wil doen, is het belangrijk dat ze zich eerst goed informeren bij RVA.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ray Van gucht

    Heb op de solo gewerkt ,mogen mij altijd bellen !