Tekort aan agenten in kuststeden

UNKNOWN
De lokale politiediensten aan de kust moeten alle zeilen bijzetten om het zomeroffensief aan te kunnen. Er raakten immers slechts drie van nodige tachtig extra politieplaatsen tijdens vakantiemaanden ingevuld, schrijft De Morgen vandaag.

Aangezien het EU-voorzitterschap alle manschappen van de federale politie opeist, deden de lokale politiediensten aan de kust begin april een oproep aan hun collega's in het binnenland. De kustgemeenten hadden 80 inspecteurs nodig die deze zomer een maand konden komen werken met zicht op zee. 

Een succes kan de actie moeilijk genoemd worden. "Zeventien inspecteurs boden zich aan", zegt Dirk Van Nuffel, commissaris van Knokke-Heist en voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politiediensten. "Maar daarvan hebben slechts drie personen het gehaald. De anderen hadden negatieve adviezen gekregen van hun lokale korpschef, waarschijnlijk uit eigen personeelstekort."
 
Of dat voor een probleem zal zorgen, is nog niet duidelijk, meent Philip Caestecker, korpschef van de zone Oostende. "We kunnen niet voorspellen hoe zwaar deze zomer zal worden", stelt hij. "We blijven in elk geval onze taken uitoefenen, al zullen we soms wat minder snel ter plaatse kunnen zijn." (belga/adv)