Technische problemen dwingen fiscus tot derde uitstel voor belastingaangifte

BELGA
De fiscus heeft de deadline voor het indienen van de belastingaangifte voor een derde keer verlengd. Er waren opnieuw technische problemen met Tax-on-web. Mandatarissen zoals boekhouders krijgen nu tot en met 12 november de tijd om de aangiftes van hun klanten in te dienen, zo meldt de FOD Financiën.

De deadline voor particulieren om hun aangifte voor de personenbelasting in te vullen, verliep al in juli. Wie een zogenaamde mandataris inschakelt, krijgt echter meer tijd. Aanvankelijk lag die deadline op 24 oktober, maar door technische problemen met het platform werd dat eerst 5 november, dan 7 november en nu dus 12 november.

De boekhouders hebben er genoeg van. "Bij elke deadline moeten wij aan de alarmbel trekken. Het falende IT-systeem achter Tax-on-Web vraagt om structurele investeringen. Op deze manier kan het niet verder", zegt voorzitter Ludo Van den Bossche van de Koninklijke Vereniging van Accountants en Boekhouders (KVABB). De vereniging had om uitstel gevraagd tot 17 november. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Bekwaam personeel aanvaarden en Uw software kopen bij een betrouwbaar bedrijf niet bij een of andere goedkope exoot.

 • Ronny Biesen

  Weet je nog? Minister van vereenvoudiging Van Quickenborne? Ken je hem nog? Het werdt enkel complexer, complexer en nog meer complex. We betalen jaarlijks zoveel ministers die niets, maar dan ook niets meerwaarde brengen voor de burger. En dat in elke bevoegdheid die er is.

 • Frank Van den Bulck

  Als het voor te ontvangen is, hebben ze nooit technische problemen. Raar hé ?

 • Walter Wouters

  Wanneer krijgen we ons geld terug van de fiscus??? Verleden jaar werd dit al in oktober betaald en nu heb ik nog steeds niets gezien, blijkbaar houdt men dit voor de vluchtelingenstroom in beraad..........

 • DIRK RASSCHAERT

  Indien het al herhaaldelijk misgaat met de aangiften, hoe zit het dan met de berekening ?