Te weinig studentenkoten in Gent en Brussel

Photo News
Het nijpende tekort aan studentenkoten in de grote Vlaamse universiteitssteden is nog altijd niet overal weggewerkt. Dat schrijft De Tijd vandaag op basis van een rondvraag.

In Gent en Brussel blijft de toestand krap. In Gent vinden de 35.000 kotstudenten lang niet allemaal een gewone studentenkamer, onder meer door de instroom van buitenlandse studenten. "Om aan de vraag te kunnen voldoen moeten er elk jaar 700 kamers bijkomen", zegt Hilde Reynvoet, directeur van de Dienst Wonen van de stad Gent.

Over het kotenbestand in Brussel bestaan geen betrouwbare cijfers. Maar volgens Koen Van Ryckegem, de directeur van de studentenservicedesk Brik, zijn er vooral kamers in het luxesegment bijgekomen. "Die zijn niet representatief voor de hele markt. Veel studenten zijn nog altijd op zoek naar kamers met gemeenschappelijke voorzieningen, maar velen vinden die niet. Dit soort kamers is in ons aanbod al sinds half augustus weg. Een flink deel van de studenten doet aan cohousing, wat indirect wijst op een tekort."

Elders is de kotenkrapte weg. In Leuven zijn er van de 42.000 studentenkamers nog 1.400 niet verhuurd. Ook in Antwerpen is de toestand genormaliseerd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan De Vos

    In Gent wil de stad zoveel mogelijk in eigen beheer, kassa, kassa, in Antwerpen beginnen ze ook.

  • luc soetaerts

    Altijd welkom in Leuven en Antwerpen. Daar zal je richting ook wel aangeboden worden.

  • stijn rogiers

    Vorige week overal teveel en nu tekort. Journalistiek van hoog niveau hier zeg. Alles kan je de mensen hier wijsmakem