Te veel verkeersboetes: De Wever roept schepenen op het matje

belga
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) tikt zijn schepencollege op de vingers. De dienstwagens van de acht schepenen verzamelden in 2015 in totaal 32 verkeersboetes en vorig jaar waren dat er zelfs 37.

Te veel voor De Wever. Verkeersveiligheid ligt hem nauw aan het hart en de burgemeester wil 'zero tolerance'. In een mail aan z'n schepenen wijst hij hen op hun voorbeeldfunctie.

Elke schepen krijgt in Antwerpen een dienstwagen met chauffeur. Een gunst die ook het managementsteam en de districtssecretarissen genieten. Maar blijkbaar gedraagt niet iedereen zich voorbeeldig achter het stuur. Bij acht schepenen vielen er twee jaar geleden 32 verkeersboetes in de bus, in 2016 zelfs 37. Een gemiddelde van vijf, al is niet duidelijk wie de stoutste chauffeur was.

Dit jaar gaat het beter, met na acht maanden tien boetes. Maar voor De Wever moet het nog omlaag. Verkeersveiligheid ligt hem nauw aan het hart. Zelf verplaatst hij zich als partijvoorzitter met een dienstwagen van N-VA.

Kijken we naar alle dienstvoertuigen, dan zijn er in 2015 145 boetes en vorig jaar 127 boetes gegeven. De teller staat dit jaar voorlopig op 30.
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MARIE Ghijsels

  En wat minder betaald worden is dat nodig zo een hoge maandloon

 • Michael Aerts

  @ canario. Het gaat hier om het schepencollege waar niet alle schepenen van NVA zijn (5 van 8) en de burgemeester roept ze ALLEN op het matje.

 • Jan Van Rompaey

  Hij zal na de volgende verkiezingen het hazenpad kiezen, het zinkend schip verlaten.

 • Jan Van Rompaey

  Dienstwagen gewoon afschaffen. Laat ze het openbaar vervoer gebruiken.

 • emilio Canario

  Waarom zwijgt de nva fanclub nu?, als de lijn de boetes voor hun chauffeurs betaald schreeuwen ze moord en brand, nu de stad met belastinggeld de boetes voor nva schepenen betaald zwijgen ze in alle talen.