Taxichauffeurs gaan vanaf dinsdag protestacties houden in Brussel

BELGA
De taxichauffeurs gaan vanaf dinsdag en voor onbepaalde tijd protestacties houden in Brussel. Dat meldt de Brusselse taxifederatie Fédération belge des taxis (Febet), die eind november al een stakingsaanzegging hiervoor ingediend heeft.

Andere vertegenwoordigers uit de sector zouden zich aansluiten bij de acties. Wat die precies zullen inhouden is nog niet duidelijk, er zou nog een gemeenschappelijk persbericht komen.

Febet wil met de actie protesteren tegen Uber en haar ongenoegen laten blijken over uitlatingen van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). Die verklaarde eerder in de media dat Uber X volgens een juridische analyse "legaal of op de rand van de legaliteit" is. "Een provocatie", aldus Febet.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sven Kerstens

    En gelijk hebben ze! Afschaffen die apps zoals uber en consoorten! Grote concurrentievervalsing!

  • Alfons Verbist

    Doe het in de Europese wijk aub, daar is het vandaag ook vrij rustig gebleven.