Taxichauffeur in hals gestoken en overvallen

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
In het Antwerpse district Borgerhout is gisteren een 45-jarige taxibestuurder met een stuk glas in de hals gestoken door een klant en overvallen. Dat meldt de Antwerpse lokale politie. Het slachtoffer werd gewond afgevoerd, de politie kon op basis van verklaringen van getuigen een verdachte arresteren in een huis in de buurt. De verdachte weigert vooralsnog echter elke medewerking aan het onderzoek.

De feiten speelden zich gisterochtend omstreeks 9 uur af in de Eugeen Joorsstraat toen de taxibestuurder aan het einde van een rit wilde afrekenen. Zijn klant viel hem plots langs achteren aan en hield hem in bedwang. Vervolgens werd het slachtoffer in de hals gestoken en moest hij zijn dienstportefeuille afstaan.

Toen de overvaller uitstapte en wegliep, bedreigde hij eerst nog een getuige die hem wilde tegenhouden en verdween even later uit beeld. Een andere getuige zag hem echter een woning in de Zegepraalstraat binnengaan. De politie zette daarom de omgeving af en kon uiteindelijk een verdachte oppakken in de aangeduide woning, nadat diens broer de deur was komen openen. Op het plat dak van de woning werd de gestolen portefeuille teruggevonden, net als glasscherven die leken op het stuk glas waarmee de taxibestuurder verwond werd.