Taxichauffeur gezocht die getuige was van dodelijke vechtpartij Matonge

BELGA
Het Brusselse gerecht is op zoek naar een taxichauffeur die op 10 augustus 2014 getuige was van een dodelijke vechtpartij in de Brusselse Matonge-wijk. Daarbij kwam een 40-jarige man, Daddy Lubeta Lombe, om het leven. Nog diezelfde avond werd een verdachte opgepakt, John, die nog steeds in de cel zit, maar het Brusselse gerecht wil de taxichauffeur en eventuele andere getuigen verhoren om meer duidelijkheid te krijgen over de juiste toedracht van de feiten.

Daddy Lubeta Lombe was die bewuste zondagochtend 10 augustus nog in de Matonge-wijk nadat hij een nacht was uitgeweest. Rond 05.30 uur stootte hij in een bar op John, met wie hij sinds enkele dagen een conflict had over een schuld van 50 euro en het kwam tot een vechtpartij op de Waversesteenweg.

"Eén of meerdere individuen van Afrikaanse oorsprong vergrepen zich daarbij aan Daddy Lubeta Lombe", zegt het Brusselse parket. "Terwijl ze op straat aan het vechten waren, stopte er een taxichauffeur en poogde de gemoederen te kalmeren. Het slachtoffer maakte van deze situatie gebruik om te vluchten in de taxi maar zijn tegenstanders sleurden hem met geweld opnieuw uit de taxi. Aangezien de situatie gevaarlijk werd, koos de taxichauffeur ervoor om het toneel te verlaten."

Het slachtoffer overleed later aan de gevolgen van de vechtpartij en John werd aangehouden. De man zit nog steeds in de cel.

Het gerecht is nu op zoek naar de taxichauffeur, wiens wagen gefilmd werd in de Vredestraat: "Hij kan een heel belangrijke getuige zijn en we vragen dat hij zich zou melden. Ook alle andere getuigen kunnen zich melden."

Zowel de taxichauffeur als de andere getuigen kunnen zich melden op het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

De wagen van de taxichauffeur werd gefilmd in de Vredestraat.
BELGA De wagen van de taxichauffeur werd gefilmd in de Vredestraat.